Fan va irriterad jag är över att inte kunn...

picsin1330545602 (MMS)

Fan va irriterad jag är över att inte kunna träna, eller åtminstone gå raska långa promenader med lillan i vagnen. Speciellt nu när våren hälsat på de senaste dagarna. Typiskt att jag ska ha ont vid ansträngning, dumma njursten. =( Gaaah! Jag är trött på fula tights som spricker, långa pösiga tröjor för att dölja så mycket som möjligt! Trött på att va fet! Och dropp-helvetet jag fick på sjukan i flera dar gjorde så att jag gick upp de 1,5kg jag lyckades gå ner veckan innan! Lite ledsen faktiskt. Men vad gör man? Kan ju inte göra nåt åt läget nu. Bara att ställa sig upp igen och borsta av sig.. Det är ju trots allt inte de viktigaste.. Just nu. Melanie och mamma är det! <3


Måste bara inflika! Gjorde och åt nyss en ...

Måste bara inflika! Gjorde och åt nyss en fantastiskt god tonfiskpasta som jag hittade på en blogg jag brukar kika in på! Och det blev sååå gott! Så fortsätt blogga mat därute så vi (jag) som är värdelös i köket får lite inspiration och variation! Tack och godnatt! <3


Lilljäntan somnade precis! Tänk! För typ 1...

mms_img175875992 (MMS)

Lilljäntan somnade precis! Tänk! För typ 1-2 månader sen trodde jag att det här med rutiner aldrig skulle funka för oss då hon åt och sov så oregelbundet.. Men sen har de lixom löst sig med tiden.. Jag har bara behövt följa med o styra lite för att rutinerna ska hållas! Hursomhelst.. Så va vi en sväng på sjukhuset idag, A släppte av oss innan han åkte till jobbet. På hemvägen så lös solen, de va riktigt skönt ute! Jag som inte varit ute "på riktigt" sen innan mina dagar på sjukhuset. Blev lite trött påvägen så stannade till o köpte mig en korv o bänkade mig i solen i 10 min innan jag traskade vidare hem med lillan sovandes i vagnen. Lasse ringde idag också o berättade att mamma ska få komma hem på besök på fredag i några timmar för att få känna på hur det känns. Hoppas mamma får mersmak och väljer att få hemsjukvård istället.


Framsteg

Imorse vände lillan på sig från mage till rygg bara sådär! 3 gånger dessutom så det finns på film!
Nu e de bara den stora prövningen kvar, från rygg till mage med det syns att det bara är en tidsfråga innan det sker!
Vårar duktiga, älskade lilla hjärta! <3

Stolt mamma!


Trööööött!!

Idag är jag verkligen trött!!
Känner mig riktigt hängig, men vad gör man? Ante fick va hemma idag också, men i morgon så återgår han till jobbet igen. Då e de jag o M som gäller.
Hoppas jag får liiite mer energi och ork imorgon så jag orkar busa o leka lite med henne.. Känner mig så dum annars. Jaja, det löser sig, med hjälp av urmoderns krafter som bor i varje mamma.

Men idag ska jag ta de så lugnt som möjligt.

Räkningar betalda iaf. Och har även hjälpt Lasse med räkningarna.
Idag blir det shnitzel med pommes och bea o lite grönt till. Ante o jag får hjälpas Åt me de innan vi stupar i säng.
Men först ska lillan badas, matas och nattas.

Kram


Njur-aj

Jahaja.
Hur var det nu, den där tisdagen, när jag fick sådär j*vla ont?
Jo.. Från ingenstans i tisd så kom jordens magsmärtor i vänster sida nertill i magen. Jag stod o fixade ersättning åt Mellie o pang blev jag tvungen att lägga mig i (miss)fosterställning i soffan..

Efter15 min bad jag À att hämta Alvedon.. 15min senare hade jag lika ont, vred mig i soffan, stönandes, och började sedan kräkas.

Efter ca 1h ringde jag 1177 och de rådde mig till att åka till akuten. Sagt och gjort.
Hela familjen packade ihop oss i bilen och brummade iväg. Stannade på vägen för att kräkas! Pinsamt!

Väl inne va de fullt med folk så fick ligga på en brits i gången, tills jag fick ett rum att kvida o spy inne i. Tacka veta sjukhusens "elefantkondomer"!
Väntan väntan väntan på att en doktor skulle komma i känna på magen.. Jag stod knappt ut! Fortsatte kräkas fast jag vid se här laget inte hade nåt att få upp.
Jag var rädd att de va magsjukan, o att jag skulle smitta andra stackare.
Ante trodde de va matförgiftning.
Jag fick lämna pissprov och blodprov, men va så svårstucken att de satte kanyl på mig på en gång.

Några timmar senare så kom enläkare o kände på magen, sa att de kunde va njursten. Gav mig en spruta i rumpan och gick.
Väntan ytterligare 1h, smärtan avtog lite en kort stund med tilltog igen..
Läkaren kom in och gav mig en till spruta I rumpan och sa att jag skulle röntgas.

Röntgades vid 23-24 tiden på kvällen,
Läkaren konstaterade en stor sten i urinledaren (därav den fruktansvärda smärtan) på 1cm (!!) och sa att det var bäst att jag skulle bli inlagd för att få hjälp med smärtan.

Ante åkte hem med Mellie och jag kom upp på avd 14. Ca kl 01:00 på natten.
Hade fortfarande ont så fick morfin.
Spydde fortfarande.

Morgonen kom o de fortsatte pumpa mig med smärtis.
De sa att stenen va ca dubbelt så stor för att ens kunna komma ut naturlig väg av sig själv, och att jag skulle opereras dagen därpå (torsd), en sk pigtail operation (en tillfällig slang mellan njuren och urinblåsan).

Jag skulle få åka hem o invänta op dagen därpå. MEN när se insåg att jag fortfarande kräktes (av smärta) så behöll de mig, och kopplade dropp på mig. Stack mig 1000gånger i armarna och händerna för blodprover odyl.. Men de gick inte. Så dåliga o små vener.
Jag som e spruträdd.

När jag fortsatte spy, så ville de sätta Sond på mig (slang genom näsan mer genom halsen ner till magsäcken! Jag blev livrädd! Mamma hade ju en sån länge för att hennes tarmar slutat fungera. Jag kunde inte tänka klart.
Sagt och gjort så satte de Sond på mig, jag grät helt paralyserad och bad dem ta bort den, för de e fan de värsta jag varit med om nånsin.
Tillslut fick jag nästan panik och de tog tillslut bort den.

När väl torsdag kom, så blev jag skickad upp för Operation på fm.
Jag var skeptisk, ledsen o trött.
Fick halvnarkos, men de tillstötte lite problem under ingreppet av slangen som gjorde jätteont så de släckte mig helt! Vaknade när de va klara.
De hade gått bra.

Väl nere på avd igen så trodde de att kräkningarna skulle gett med sig och att jag nu skulle få behålla nåt, men icke. Jag fortsatte spy. =(
Va fan e de för fel??

På eftermiddagen vid 17 provade jag sippa på en avslagen cocacola, och till min förtjusning fick jag behålla det!
På kvällen fick jag i mig två skorpor.
Dagen efter (fredag) åt jag två skorpor till, och fick då åka hem när jag kände mig redo.

Nu inväntar jag kallelse från Huddinge för att spränga njurstenen i mindre bitar, och att de ska ta bort slangen. Jag antar att de för ytterligare ett ingrepp då.
Men väntetiden är 3-4v .. Och under tiden får jag gå hemma och äta smärtis när jag får ont.

Är redan på bättringsvägen, men har ont av o till och är trött trätt trött!
:)

OCH ÅTERIGEN TILL ER SOM LÄSER OCH TALAR MED MIN MOR.
SÄG INGET TILL HENNE, HON HAR NOG ATT VARA OROLIG ÖVER. Jag berättar sen när allt e över.
TACK PÅ FÖRHAND ;)

Ja.. Vilken pers..
Och vad jag ringt på den där "klockan"! Haha stackars sköterskor!
Men vad gör man om man har ont och har tusen frågor, och är sjukt sjukhus-skygg? =) de e bara att ligga på liksom!

Och vad jag saknade Melanie! Det var hemskt att va utan henne! Vill aldrig mer vara ifrån henne.. För de där dagarna kändes som evighet utan henne. Trots att Ante kom upp med henne varje dag en stund. Mammas lilla hjärta. När jag är helt pigg igen så ska jag ägna alla mina minutrar åt henne och visa henne att jag aldrig lämnar henne igen.

Jaha.. Så vet ni! Och jag har fått skriva av mig återigen! Nu e de bara att invänta kallelse!

Kram!







Pics

Lite bilder från de senaste veckorna <3


Min plutt i sitt babygym! Guuud så jag sak...

mms_img-62486214 (MMS)

Min plutt i sitt babygym! Guuud så jag saknat henne. Känns som pm hon e en smula sur för att jag plötsligt försvann =( Men de går nog över när jag e på benen igen!). Jag har för övrigt bara legat i sängen idag (som ordinerat) men va tvungen att städa lite då dammet invaderat lgh! Usch va jag hatar damm. Ante fick dammsuga. Jag blev helt färdig. Så nu blir de inga mer onödiga utsvävningar denna helg! Ryggläge! Men måste säga att jag e något piggare nu när jag sakta men säkert får i mig mat. Tänk! 3 dagar utan något! Droppet va min mat. Huh! Blev sugen på soppa nu.. Mmm undra om vi har det hemma?


Man lär sig något nytt genom varje ny erfa...

Man lär sig något nytt genom varje ny erfarenhet. Det jag lärt mig de senaste dagarna är att våga visa sig sårbar och sjuk. Våga vara jobbigt när man har ont, och inte va rädd för att be on hjälp. Och största visdomen av dom alla, låt dig bli älskad, så att andra kan älska dig.. Med de orden sagda säger jag godnatt. Har fått somna brevid min lilla docka ikväll. Hon snoozar sött nu .


Länge sedan nu jag skrev ett inlägg. Och d...

Länge sedan nu jag skrev ett inlägg. Och det har sina orsaker såklart! Sedan 3 dagar tillbaks har jag legat på sjukhus, haft sjukt ont och opererats.. Till er dom känner och talar med min mor, så önskar jag, att det ni läser INTE kommer fram till henne, då hon har nog att vara bekymrad över! Har sagt till henne att jag blivit sjuk, thats it! Uppdaterar läget mer sedan när jag fått komma hem och vilat upp mig.. För denna historia är långt ifrån avslutad.. Fler ingrepp ska göras om några veckor. Men är glad över att få komma hem till min familj jag har saknat som fan! Min lilla Melanie som jag tvingats lämna ifrån mig för att lindra njurstenen som sitter fast i min kropp i alldeles för stor storlek. Älskade vän ska aldrig mer behöva va utan sin mamma såhär igen, hoppas jag!


I nöd och i lust

Det är jävligt märkligt hur vi fungerar.
Man lovar hit och dit, (med ordet "man", menar jag, mig själv, du, ni, alla osv) och säger den ena saken efter den andra, som man säkert menar just då,
men när det väl kommer till kritan, så kan man inte hålla sitt ord.

Varför?
Jo, för vi är rädda.
-För hur ska vi hantera att någon är i sorg, lever i sorg?
Det är ju läskigt.. För hur ska vi kunna trösta? Hur ska vi kunna finnas till? Vad ska vi säga eller göra som inte låter fel, eller stötande?
Vi har ju aldrig varit i samma situation som den som lider så hur ska vi möjligen kunna finnas till hands?

Istället så gör vi såhär:
Vi undviker antingen personen i fråga helt, eller så fortsätter vi påstå att vi bryr oss, fast vi inte kan säga det direkt till den personen det gäller.
Man slutar höra av sig till vederbörande, för vi vet ju ändå inte vad vi ska säga när vi talas vid, och skulle man mot all förmodan höra av sig, så skulle man prata om allt, förutom Det.
Och så finns ju den där lillan skaran..
..som verkligen finns där i vått och torrt, i nöd och lust, som orkar lyssna, som orkar finnas till, fast de inte ritkigt vet vad de ska säga. De kan heller inte föreställa sig hur det känns, men de låtsas inte göra det heller.
Det är de personer som vet vad som behövs när livet är jobbigt för nån som de håller av.
Det är inte det att man alltid behöver förståelse, utan ibland hjälper det med att lyssna, en lång kram, bara frågan hur någon mår, eller bara genom att säga att man finns där om det är något, vad som helst, närsom helst.

För mig finns det båda sorterna i mitt liv.
De som säger att de bryr sig.
Och de som visar att de bryr sig.

Sen så är det alltid olika svårt att ta sig in i någons liv.
Vissa människor är knepigare än andra.
Ja, jag är nog en sådan människa som inte "släpper till" i första taget.
På gott och ont, så länge jag är medveten om det, och följderna av det...

Tankar Tankar Tankar..
Dom finns där hela tiden, vart jag än befinner mig, vilken tid på dygnet det är må vara.

Nä, nu vaknar min älskade Lilla Docka efter en kortare powernap, så nu ska jag spendera resten av dagen med att umgås med henne, för det gör mig så lycklig !

Ni vet, när ni hört andra föräldrar säga/skriva att så fort dom lagt sina barn för kvällen så längtar de tills det blir morgon igen, så att de äntligen kan få ta upp sina små och krama om dom och umgås med dem igen.
Så känner jag varje kväll när jag lagt Mellie.

Kram på er där ute!


En hårig katastrof

Tack för era tycken angående min frippa som just nu är en stor hårig katastrof!
De flesta tyckte att jag skulle behålla längden, och fortsätta vara blond, så det känns nog rätt okej för min del också.. ett tag till.
Men sen till sommaren kanske jag blir brunett igen, om det är så att jag lyckas få lite färg på denna blekfeta kropp!
Men troligtvis blir det till att bada i vassen, när det är mörkt, eller folktomt.. så nån läcker solbränna ska jag väl inte hoppas för mycket på. ;)

"..Acceptera det jag inte kan förändra.."
Ja, acceptera är det jag får ta att göra, för trots att jag slutat äta onyttigheter och försöker promenera långisar med liten, så har jag så mycket annat att göra och ta hand om nu, så tiden och motivationen till att komma iväg till gymmet är minimal.

"..Mod att förändra det jag kan.."
Men nångång ska även jag ta tag i mitt liv och min kropp, och tänka på mig själv nån timme i veckan, och förändra det som jag kan!

"Och förstånd att inse skillnaden!"
Precis, jag måste se när latheten och bekvämligheten kickar in så jag inte skyller på att jag inte har tid eller har andra viktigare saker för mig..

MMM.. veckans visdom..
är ju uppväxt med dessa meningsfulla meningar.

Prinsessan i kläder från England, som hon fått från Farmor och Farfar.

Nåväl, idag Bestämde vi att vi skulle ner på stan och fixa lite andra tuggleksaker till Melanie, för dom hon har, vill hon inte tugga på, utan använder sina händer, sina kläder, våra händer osv..
Sen så måste vi köpa nya nappflaske-nappar.. MAM strl3! Stor tjej nu!

kram


Lillan somnade om brevid mig i sängen efte...

Lillan somnade om brevid mig i sängen efter en flaska mat och lite mysbus! Då kanske jag ska passa på att ta mig en kopp kaffe o smörgås, för sen blir det full rulle! Dock inget babycafé då mässlingen härjar i trakterna, och lillsnorpan ännu inte är vaccinerad. Bbl


Idag har vi varit på Sjukhuset och hälsat ...

mms_img-27993653 (MMS)

Idag har vi varit på Sjukhuset och hälsat på Mommo/Mamma.. Mysigt, men lilltösen va kinkig, drägglade massor och hade händerna i munnen hela tiden och tuggade på allt som gick. Tror det är tänder på G.. Hjärtegull. Nu sover hon sött o tryggt, vi ska kolla på Wallander snart! Jag har ont i tandköttet.. =(


Rut-bus

mms_img168743678 (MMS)

Rut-bus


Dags att klippa ogräset! Och färga! Så frå...

mms_img-21521298 (MMS)

Dags att klippa ogräset! Och färga! Så frågan är: Brunett, eller så som jag har nu (och bara färga utväxten)? Klippa kort, eller behålla längden? Jag har så mycket hår, och tappade ingenting under amningsperioden som tydligen e vanligt! S kort vore skönt, men jag gillar ju långt.. Så kommentera och tyck till! Tack! :)


Popcorn

Då var ytterligare en dag förbrukad..
Långpromenaden blev över 2h lång och det var riktigt skönt..
Förutom sista 10min innan jag var hemma, för då började det regna, jag var kissnödig och hungrig!
=)

Nu sitter jag och funderar på om jag orkar gå upp och poppa popcorn som jag tycker att jag gjort mig välförtjänt av..
Det är för övrigt den enda lyxen jag unnar mig denna vecka!
Så strångt av mig, från att fika typ varje dag med massa onyttigt eller på annat sätt tryckt i mig sötsaker, till att inte äta någonting alls under veckan.
YES!

En rolig sak denna månad är att det äntligen ska köpas hem en systemkamera till Hushållet så jag kan ta massa fina foton!
Jag är amatör, men jag älskar att fota, och brukar faktiskt få fram rätt bra kort! :)
Så det ska bli superduperkul!

Nu ska jag pallra fläsket ut till köket för att poppa popcorn! Orkar inte hålla mig längre!

Ha en trevlig Lördagskväll!
Kram


låångpromenad

Idag blir det långpromenix så det står härliga till!
Lillan ligger just nu och Powernapar, så jag ska hinna få på mig lite varmare byxor,
hänga upp tvätten som precis blivit klar. Se om liten vill ha en slurk mat och sen klär vi på oss och beger oss ut.
Hade tänkt mig samma rutt som jag gick sist med täljemammorna.. Mot viksängen och runt där nånstans.
Kanske tillochmed utforska nya vägar att promenera på, då jag inte känner till den här stan alls i princip.
Well, får se om vi tar ett pitstop nånstans och fikar om lillan blir hungrig på färden.
Men hade tänkt va ute åtminstone ett par timmar!
Så härligt!



För övrigt så har natten varit bra.
Lillan har sovit bra, och har inte haft nån feber eller andra symptom efter sprutorna, vilket var en otrolig lättnad.
Var faktiskt lite orolig att hon skulle må dåligt!
Men icke! =)

Tvätten!
hej!


Rutiner med en liten..


Stolt mamma till Melanie Louisa.

Är glad över de rutiner vi lyckats få in trots att vi är mycket ute och far till sena eftermiddagar vissa dagar när vi besöker mamma/mormor i Etuna.

Såhär ser dagarna ut ungefär, och vi börjar med kvällsrutinerna.

Mellan 18-19 börjar vi göra oss i ordning för kvällen, varav att Melanie först får busa en stund naken innan pyjamasen åker på. (Lyckligare unge får man leta efter när hon får va naken)
När väl pyjamasen åkt på, förbereder jag ersättningen, som också är kvällens sista mål. Och medan den svalnar så brukar vi bara mysa eller busa (i babygymet) tillsammans.

Sen får hon sitt mål med mat, hon får äta sig mätt, får ren och torr blöja, och sedan lägger jag henne i spjälsängen där jag sätter på sängmobilen så hon får "prata av sig med sina vänner", Apan, Papegojan och Grodan som cirkulerar ovanför henne innan hon somnar för kvällen, vilket inte brukar ta mer än 10-15 min.

Jag är alltid kvar i rummet, för jag vill att hon ska veta att jag aldrig lämnar henne och hon brukar gärna vilja hålla handen när hon somnar oh det tycker jag är så himla mysigt.
Rätt eller fel, det vet jag inte, men det känns bäst att göra så nu.

Sen sover skrållan hela natten fram till 6 på morgonen (det händer ibland att hon vaknar vid 4-5 tiden men det är ytterst ovanligt) då jag fixar en flaska ersättning till henne som hon med god aptit får i sig.
Sen får hon ren blöja igen, och därefter somnar hon gärna om, och sover till klockan 10.00 nästan på minuten.
(Brukar även byta blöja nån gång under natten, men då sover hon)

Sen är vi vakna för dagen varav att hon oftast tar lite kortare tupplurar på c:a 20-30 min per gång.
Äter gör hon ca 5 ggr om dagen, ganska regelbunda tider.

Är vi inte ute och far till Eskilstuna så brukar vi alltid ta en promenad helst på minst 60min, så hon får frisk luft (och jag likaså).
Sen under dagen busar vi i babygymmet, myser lite, dansar, sjunger, och ibland får hon sitta i babygungan så jag själv får i mig nåt att äta. Och varannan kväll badar vi tillsammans, vilket också är en mysig kvällsrutin!  
Vi ska även börja gå på Babycafé och andra aktiviteter, för att träffa lite andra barn också, nu när hon blivit lite större (TRE MÅNADER I MORGON).

Sen kommer kvällen igen! Och så börjar rutinen om.
Självlart kan dessa rutiner ändras tusen gånger om innan det verkligen sitter, men det är en bra början, och det känns mysigt att ha en rutin, för jag märker att Melanie är mer trygg i det!

Jag brukar få höra att jag ser alldeles för "pigg och Fräsch" ut för att va småbarnsförälder..
Men folk brukar också säga att denna sköna härliga period med mycket sömn kan frösvinna på en natt.
Vilket jag är helt införstådd i.
Jag vågar knappt skriva detta, för när jag berättat om hur bra vi har det så har det börjar knipa lite i kulisserna.. men bara för några dagar, sen brukar hon blir lugn och fin igen.
Men vi får hoppas att hon är lika lugn och tillfreds med livet framöver också.

Som min BVC-tanten säger; "Är man lugn och harmonisk förälder så speglar det av sig på barnen också."
Hon tycker att vi är Lugna och fina föräldrar, jag och Andreas.. haha
Jag som kan va ett ritkigt ånglok, men när det gäller Melanie har jag en Ängels tålamod oavsett vilket humör hon är på. Det är så att jag förundras själv över det.
Men det är väl så att även fast man kan känna att "jag ger upp nu" när hon fått en skrikperiod, så gör man inte det, utan fortsätter försöka göra henne glad igen och trösta henne.
Det är Kärlek det!

Man förändras verkligen som person när man blivit mamma.
Jag har blivit mer moderlig, huslig och känslig!

Nåväl, nu ska jag se om det går något på tv att titta på denna Fredagskväll, Min Namnsdag och allt!
mamma och mormor har gratulerat mig. Och Nettan på FB. Inte dåligt det inte!
SÅ Grattis Alla andra Sandror!

Trevlig helg på er gott folk!

Då har lillan fått sina första vaccination...

Då har lillan fått sina första vaccinationssprutor. Det var verkligen hemskt! Men jag vill finnas där för Melanie, oavsett om det känns jobbigt! Jag är ju hennes största trygghet. Sen åkte vi till Denice, men M va både trött o grinig så hann inte ens fika när vi va där =( Jag är helt slut nu.. Vi är inte vana att gå upp så tidigt.. Om lillan vill Powernapa så ska jag göra detsamma, med henne. Mysfredag får det bli. Har föresten slutat äta godis, chips, läsk, saft osv.. Så sen i måndags har jag hållt mig.. Det känns sjukt bra. De enda jag ska unna mig i helgen är lite popcorn, men that is it! Har på 5dar redan gått ner 1 kg!! Och då har jag inte ens ansträngt mig nå vidare mycket :) Alltid nåt :) Bloggar mer senare.. Hej


Barnvagnspromenad!

Hallå bloggläsare!

Idag har vi haft en riktigt skön dag!
Från klockan 12 har vi varit ute på promenad med 7 andra täljemammor och deras bebisar.
Vi träffade nere på stan på torget, och promenerade bort mot Viksängen..
Vi stannade på Viksängen Second Hand där vi fikade ett bra tag, för att senare promenera tillbaks mot stan i detta vackra vinterväder!
Det har varit ritkigt skönt med dessa promenader och för min egen del så är det jättekul att lära känna lite andra mammor i närområdet, plus att Melanie får träffa andra Bebisar också! Två flugor i en smäll! ;)
Innan jag promenerade hem så svängde jag förbi ica i Västergård för att köpa lite färskt bröd och ägg till morgondagens frukost..




Halv 5 var jag äntligen hemma, helt slut! Men då var det dags för Melanie att äta igen, så det var bara att fixa i ordning en flaska ersättning och mata henne.
Därefter behövde jag lite mat, så jag satte lillfröken i babygungan intill köket och började fixa
Kyckling i Vitlök och Parmesan Creme Fraishe med ris.. och en Sallad till det! A la Andreadis! ;)
Supergott som vanligt och jag åt som en häst!

Sen var det dags för bus med lillskutttan, och sedan kvällsrutinerna när klockan började närma sig 19..
Nu sover lillskuttan som en stock, och jag skulle nog behöva göra detsamma, men jag ska se Revenge ikväll igen! Har som så många andra fastnat för den Serien, och känner att jag kan unna mig den lyxen att se programmet när lillan ändå sover! Så det är min kvällsplan !


Mammas och Pappas Busfrö


Mor och dotter mys tidigare i veckan! Melanie är klädd i Klänningen som är från Knutte och Helena.

Har massa nya bilder, men ska inte tråka ut er med det nu.. kanske tar lite i taget!
Nu ska jag lägga mig raklång ett tag för att sträcka på ryggen och benen.. Efter dagens promenad så är det välbehövligt!

Tack för idag!
Kram


Mor-besök..

Fy fan vilket jävla skitväglag det var på motorvägen mellan Nykvarn och Eskilstuna idag!
Det gick i princip bara att köra i ett körfält och det gick i 80-90 för man hade femhundraelva jäkla långtradare framför och andra personbilar som resonerade samma som mig, att det inte går att köra om..
Förbannade mig själv att jag givit mig ut på vägarna med lillan i bilen!
Men när jag väl var påväg, så var jag.
Och Semlorna hade jag med också.. som mamma så gärna ville ha.
Det tog den tid det tog att komma fram, men när jag var där så var det helt klart värt tiden och koncentrationen det tog att köra.

Det är hur härligt som helst att få va med mamma.. men idag var det faktiskt lite ledsamt.
Jag brukar lixom va som teflon, det jobbiga brukar rinna av innan jag känslomässigt hunnit smaka på vad det är vi pratar om. Jag gör det inte medvetet (iallafall inte längre), utan jag tror att det är så jag reagerar när jag inte kan hantera något som är jobbigt.. Men idag som sagt hann det ifatt mig, och jag var tvungen att hålla tillbaka för att det inte skulle komma en tår.
Mamma försökte också hålla tårarna tillbaka, och det gjorde så ont att se henne ledsen.

Hon berättade att hon egentligen inte är rädd för att dö, utan det hon är rädd för och har ångest över, är separationen från oss barn, barnbarn och Lasse.
Och jag skulle nog känna likadant.
Vi har lite av samma tro, mamma och jag, om vad som händer när vi dött... Så rädslan över att dö är nog inte det som skrämmer mig heller, inte längre.
Utan det värsta skulle nog va att skiljas från dom man älskar, framför allt sina barn..
Det gör verkligen ont i mig att sätta mig in i tanken hur det skulle kännas om jag skulle försvinna från Melanie..
Jag kan inte ens med tanken!
Så inför mamma försöker jag vara stark och positiv..

Mamma sa att hon önskar att hon fick se Melanie Springa..
Det är min önskan också.

Och sen det här med Melanies Dop..  jag vill ju att mamma ska va med..
Men just nu är hon inte tillräckligt stark för att åka iväg, och det går inte heller vänta för länge.
Hur ska jag lixom förbereda ett dop när allt är så rörigt som det är?
USCH, orkar knappt tänka på det.
Det får hur som haver bli ett litet dop med de närmsta släkt och vännerna..
<3

Nåväl, ska inte grotta ner mig för mycket i mina tankar och funderingar.. det kan inte bli bra då.
Så åter till nåt ytligt och helt ointressant egentligen..
Igår började jag mecka med HTLM koder osv, för att sakta men säkert göra min blogg lite mer personlig.. och jag tycker att jag är på god väg..
Det är lite färger jag vill ändra. Lite typsnitt på olika texter osv.. men sen är jag rätt nöjd.. iallafall tills jag har råd att köpa mig ett bildredigeringsprogram så jag kan göra snygga "headers" av bilder jag har på datorn..
Men det är ett senare projekt.
Har glömt hur jag verkligen tycker det är kul med att skapa lite med hederliga HTLM koder!
Det måste vara år och dagar sedan..

I morgon ska jag ta långpromenad med Andra Täljemammor.. det ska bli kul att kanske lära känna lite folk med barn i samma ålder, som bor i samma stad.. för här känner jag ju typ ingen.. iaf inte med barn!



Kram


Kameran ger inte rättvisa mot hur vackert ...

mms_img-72219255 (MMS)

Kameran ger inte rättvisa mot hur vackert det verkligen har i morse när jag tittade it genom fönstret. Idag är en sån där dag man återigen blir förälskad i vintern och dess skönhet! Vilken tur att jag köpte nya vinterskor! Idag ska Melanie och jag som sagt till Eskilstuna igen till min mor o Lasse Det ska bli mys! Men måste köra väääldigt försiktigt på dessa vintervägar! Tack o lov för nya vinterdubbdäck och Antispinn! :) Nä.. Ska göra lillan i ordning så vi kommer iväg!


So far so Good.. Eller? Nja, för att vara ...

sam_1207_1882537 (MMS)

So far so Good.. Eller? Nja, för att vara alla Hjärtans Dag så känns livet lite bittert, men skulle jag se det som vilken dag som helst så har jag och Mellie haft en fin dag.. Jag stod på crosstrainern o flåsa 20min i morse och tog sedan en dusch.. Jag förundras över vart alla muskler tagit vägen? Fy så svag o klen jag blivit. Men men, 20 min e ett eget i rätt riktning. Efter lunchen tog vi en promenad som tog 1,5h.. Friskt och härligt.. Vi gjorde två snabba pit stop på vägen.. Ett på Ica är set köpa bröd och frukt.. Och sen på Tidermans kondis för att beställa laktosfria semlor att ta med till mamma i morgon! För jag vet att hon längtat såå efter dessa semlor! Självklart ska jag låta bli att äta nåt så onyttigt! Nu får de vara nog! ;) Både lillan och jag har sovit middag idag.. Vi va helt slut efter prommisen! Ikväll blir det till att bada för lillfröken! Sen får vi se hur resten av denna dag slutar.. Förmodligen utan stående ovationer. Kram och Glad alla hjärtans Dag!


AllA Hjärtans Dag. 14/2-12. Första "Valent...

img_9540 (MMS)

AllA Hjärtans Dag. 14/2-12. Första "Valentin-dagen" med mitt lilla hjärta! Och Jag ska även, som alla andra dagar ,spendera denna hjärtedag med henne! Egentligen skulle vi till Mor, men eftersom jag inte mådde bra igår så blir vi hemma en extra dag så inte mamma råkar bli sjuk.. Det FÅR INTE hända. Mår vi bra hela dan idag så åker vi i morgon. Saknar henne! Kram


Detta ger mig rysningar..

Jag blir så upprörd när jag idag läste i en annan blogg om hur en utländsk man våldtar en svensk kvinna, blir dömd till tre års fängelse, och sedan utvisning. So far so good..
MEN sedan får han ändå stanna i Sverige, varav att han våldtar ytterligare en kvinna!
Hur fan kan man trotsa en redan satt dom, när det handlar om en våldtäktsman?
TÄNK om det är mig, dig eller nån av våra döttrar han våldtar nästa gång, eftersom han fortfarande är på fri fot?
Hade han utvisats från första början, hade våldtäkt nr2 aldrig hänt, och den utsatta kvinnan hade förmodligen aldrig behövt leva med hans nuna på näthinnan i resten av sitt liv.
Jag blir återigen mörkrädd för vart detta land är påväg.

Missförstå mig rätt, jag hatar inte invandrare.. hur kan jag? Har släktingar med utländskt påbrå och vänner som inte är svenne bananer..
MEN varför ska vi ta in mer människor än vad vi klarar av att hantera? (med vi, menar jag Sverige som land).
Och varför inte bara (till att börja med) hjälpa dom som verkligen behöver hjälp med att komma till ett nytt land? Nä, istället tycker vi synd om våldtäktsmän och låter dom stanna i landet istället så de kan begå ännu fler brott.

Jag säger inte att Svenskar inte begår våldtäktsbrott och andra kriminella handlingar, för det gör vi.
Och jag vet att människor som kommer från andra länder hit till Sverige, kanske inte får de förutsättningar som behövs för att börja om. Utan de sätts i någon förort med mycket kriminalitet och usla odds att ta sig vidare för att utvecklas som en svensk medborgare. Det är som det är. Men alla har ett VAL vad de vill göra med sina liv.
Och jag Väljer att tro att alla kan välja sina öden.
Precis som att Sverige som land kanske behöver se över, hur mycket vi klarar av att hantera.
För självklart kan vi ta emot invandrare, men vi borde också se till att de då får den hjälp de behöver.
Och sedan skilja på dem som förtjänar att stanna, och de som inte gör det.

Rätta mig om jag har fel, och läxa upp mig om du har bättre fakta än jag.. I can take it! ;)
Något jag lärt mig är att jag verkligen kan ha fel.. men tills att nån bevisar motsatsen, eller jag kommer på andra tankar, så är detta vad jag tycker! Sådeså!

Ska länka till min källa, alltså den blogg där jag idag fick läsa om just detta fall..
http://parnassen.wordpress.com/2011/06/21/henok-vill-knulla-fritt-fram-i-sverige-i-danmark-aker-kriminella-ut-heja/

PS! Läs kommentarerna till inlägget i länken ovan. Speciellt Danskens kommentar.


SANNING!

picsin1328477921 (MMS)

SANNING!


Nybadad tjej i sin nya pyjamas, redo att m...

mms_img-17777548 (MMS)

Nybadad tjej i sin nya pyjamas, redo att möta John Blund efter dagens lunch och snabbshopping i Liljeholmen. Lite små kink, men det hör till småbarnstiden sägs det! :) Själv har jag ätit alvedon hela dagen utan nåt större resultat på magsmärtorna.. Menmen, det ont:et går ju iaf över ;) Natti


Oj! Ser att förra inlägget registrerats fl...

Oj! Ser att förra inlägget registrerats flera timmar efter att jag skrev det! Så kan de gå. Just nu kollar jag på Alice i Underlandet.. Eller snarare slötittar då jag redan hunnit se en film innan.. En skräckis! Usch, har blivit så känslig o blodig sen jag blev gravid.. Och än värre blev det när väl Melanie föddes! Nåja, ska sluta skriva nu. Nattski


Fluffy

Jahapp.. Ännu en lördag avklarad.
Vi skulle förbi Danne (Antes bror) för att låna borr.. Men Melanies faster ville komma till oss och Danne ville bjuda på fika, så då tog vi allt i en smäll och fikade Hos Danne och Faster Sandra kom dit och fick mysa lite med Melanie där istället. :)

Sen behövde jag verkligen ett par nya vinterskor då alla mina e gamla i trasiga! Så åkte en snabbis till Skäris.
Hittade ett par som duger de sista vinterdagarna.
Inga snygga, men varma och sköna.

Till middag har vi gjort Hamburgertallrik..
Helt ok smakade det.

Sen har Melanie fått busa lite.. Så nu r hon överöverövertrött! Hon ska strax få mat en sista gång och torr blöja, sen ska hon bums i säng!

Hon har blivit så stark senaste veckorna.
Som jag skrivit tidigare så håller hon upp sin egen vikt ståendes hur lätt som helst, hon behöver lite hjälp med balansen såklart.. Och nu håller hon upp huvudet hur länge som helst när hon ligger på mage..
Plötsligt har hon utvecklats, så man knappt hinner med! Så roligt!

När lillan somnat blir det film, sen sömn.
Imorgon ska vi hämta upp E och D och åka i luncha nånstans! Det ska bli kul!

Hej så länge!


Min starka lilla nakenfis!

mms_img-54427012 (MMS)

Min starka lilla nakenfis!


Jag tror baskenimej att jag har världens g...

mms_img194157329 (MMS)

Jag tror baskenimej att jag har världens goaste och snälla unge! Hon har varit så lugn o snäll oavsett vart jag släpat med henne på hela den här veckan.. Hon lyfts in och ut ut bilen, upp och ner i vagnen. In och ut här och där. Hit och dit! Men inte ett gnäll! Älskade Unge! Än så länge är det inte svårt eller jobbigt att va mamma.. Men jag vet hört att ni säger att det kan vända på en natt.. Ja, vi får väl se. Nu, natti natti!


12 Veckor, Pysselidé och bilder

HEJ!
Vill visa vår fina gårdag i bilder.. jag blir så lycklig när jag ser min mamma med min dotter..
Det är helt otroligt hur hon får extra krafter när Melanie kommer och hälsar på.
Hon orkar lyfta, hålla, krama min lilla Ängel..


Det finaste jag vet..


"Rutan" Melanie o mommes famn, med hennes fina overall hon fått Av Boffa och Momme lååångt innan hon föddes.. Så häftigt att mamma fick se den på henne, och va fin hon är i den!


Ser ni lyckan och glädjen?


Melanie i sin Babysafe och i sin fina Rut-overall.. =)


För övrigt blir min lilla sessa 12 veckor idag! Helt otroligt!
Snart kommer hon rulla runt, krypa och sedan börja gå.. Tiden går fort!
OCh om vi har tur så får mamma uppleva hennes första steg, som vi
pratat om så länge att hon ska få göra..

Jag har börjat drömma om mamma, att hon pratar med mig om det som komma skall..
Och att jag ivrigt letar i Melanies klädlåda efter de klänningar som mamma sparat från den tiden jag var bebis.
Jag provar dem på henne, den ena efter den andra, men allt är för stort, tills jag hittar en som faktiskt passar!
Oj vad glad jag blir, och jag vet hur glad mamma skulle bli över att Melanie har kläderna på sig som jag en gång burit.
Tyvärr är alla små söta klänningar förstora än.

Jag har kommit på ett pysselprojekt som jag under kvällen och natten funderat på, som jag ska sammanställa, så Melanie (och mina kommande barn?) alltid kommer känna sin mormor, även fast hon (dom) inte alltid kommer kunna se och prata med henne. (för finnas där kommer hon alltid göra).
För jag har lovat mig själv att Mina barn ska känna sin mormor oavsett hur det blir med allt.
Det är viktigt för mig. Och jag vet att det är viktigt för mamma.
Jag återkommer med det slutgiltiga resultatet när det är klart, och det kommer ta lite tid..

Ne, nu måste jag gra mig i ordning så vi kommer iväg och handlar ..
idag ska jag nog göra Denices supergoda LaxPasta recept som jag ÄLsKADE!
NAMMI!

KRAM


Kvällen är här, sen länge sover alla förut...

mms_img178272671 (MMS)

Kvällen är här, sen länge sover alla förutom jag.. Som vanligt. Idag spenderade vi dagen hos mamma på sjukhuset. Sen åkte vi hem, tvättade bilen, köpte burgare och sen var det dags för nattrutinerna för Hjärtat som snabbt somnade ikväll. Jag har precis kollat Revenge -bra serie det där! Nu vet jag inte riktigt vad son händer. Allt e så rörigt i mitt privatliv nu så jag vet varken ut eller in.. Men är glad över mina vänner som lyssnar och förstår. <3 Jag är så arg på allt! Och jag känner mig bitter. Det är fan inte meningen att livet ska vändas upp och ner precis när man blivit mamma.. Då ska det vars en tid av lycka.. Missförstå mig rätt nu, jag är världens lyckligaste mamma till världens finaste dotter, men det händer alldeles för mycket skit runt mig nu. Hur mycket ska en människa klara av egentligen? Och sen det här med mamma.. Hon e min bästa vän som jag kan prata med allt om.. Men nu går det inte längre.. Usch! Hur ska jag klara mig utan henne? Jag fattar nog inte än.. Jaja, vilket som så är Melanie ljuset i mig liv, och trots allt som är, är hon den som får mig att le när allt känns som mest hopplöst. Älskade tös. Vad vore jag utan henne?


Sitter i bilen, innuti biltvätten på Stato...

mms_img-35107768 (MMS)

Sitter i bilen, innuti biltvätten på Statoil.. LÄSKIGT! Men nu blir bilen ren.. En stund iaf..


Lilla och stora fröken Bus!

mms_img480043326 (MMS)

Lilla och stora fröken Bus!


Och så glömde jag bifoga bilden såklart! ;P

img_2471_1884491 (MMS)

Och så glömde jag bifoga bilden såklart! ;P


Haft en bra dag med Nois idag. En sväng på...

Haft en bra dag med Nois idag. En sväng på Ikea där vi fikade och jag fick snacka av mig .. Iallafall, jag köpte lite mer ramar och såklart massa värmeljus! No more, no less. :) Och sen blev de middag hos Fam A! Sååå himla gott att jag fick mersmak och vill äta det igen! Helst i morgon! :) Nu sover lillan och Ante. Jag kollar Dogge på trean. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om honom... Men gillar låten "De e knas". Nåväl, hoppas på att somna snart, för i morgon bär de av till Etuna igen! Kram o godnatt. (ps. bilden stulen från Nois blogg)


God förmiddag! Gårdagen va mysig.. Vi tog...

picsin1328479565 (MMS)

God förmiddag! Gårdagen va mysig.. Vi tog det luuugnt hela fm och sen tog vi en lååångpromenad och somnade till på Ica för att köpa sköljmedel så jag kunde tvätta en maskin tvätt hemma. Köpte en ny doft på sköljmedlet; Jordgubb! Och det luktar sjukt gott! Kunde jag så skulle jag ha den som parfym! ;) På em kom Antes fam o hälsade på Melanie. Sen var det kväller.. Nattens sömn har varit dålig (fullmåne och allt) Lillan vaknade 03 inatt o var hungrig och det var 1 månad sen hon slutade äta på nätterna.. Skumt. Men hon fick mat o ny blöja och somnade sedan om. <3 Idag ska jag till Ikea med Fru A för att köpa lite ramar och värmeljus.. Bilderna jag beställt framkallning på kom idag ( förstoringarna dröjer ytterligare nån dag) och jag längtar efter att få fixa upp dem på väggen med fina bilder på Melanie. Sen blir det även middag hos Fam Andreadis.. Hoppas lillan är lugn, annars blir det svettigt ( hon har en tendens att bli gnällig när vi är i nya miljöer). I morgon ska vi till mamma igen.. Längtar så.. Hon ska få lite nya bilder på Melanie <3 Det blir hon nog glad över. Hörs senare! Kram


Gårdagen i bilder

Bilder som visar vår gårdag.


Innan  vi åkte till Eskilstuna igår, så lekte vi en stund i babygymet klädd i en av de fina plagg vi fått från våra gulliga kollegor på AstraZeneca. <3


Sen försökte mamma (jag) få lite finkort, men det fick sådär. sprattelfisen!


Mitt lilla busfrö


Sen klädde vi oss för ett kallt väder utomhus, och såklart fotades det också!


Rutbus!


Vi plockade upp Lasse i Åker, åkte och shoppade i Strängnäs, men väl framme i Eskilstuna myste vi med Mormor.


(Broder stor) Morbror Patrik var också där när vi kom.


Vi fikade, och pratade och hade det gott.. 3 genertioner kvinnor på bild.


Sitta själv kan vi också göra.. Stolt mamma! Vi åkte hem vid 18 tiden.. trötta och nöjda..



Något annat jag pysslat lite med är Silvret mamma delat ut till oss barn som hon gaft..
Synd om minnena inte får va framme och synas.. <3


Detta är bara en liten del av allt jag fått.. Det behövs putsas upp, men har inga sådana grejer hemma..
Så det får bli ett senare pysselprojekt.

Tack för mig, och kram


Vilken beroendetyp är du?

Alkoholism är en term med flera och ibland motsatta definitioner. I allmän och historisk användning refererar alkoholism till ett tillstånd av fortsatt konsumtion av alkoholdrycker trots de hälsoproblem och negativa sociala konsekvenser det orsakar. Omkring 90 procent av den vuxna befolkningen konsumerar alkohol och av dessa uppskattas ungefär 10 procent ha en problematisk alkoholkonsumtion.

Spelmissbruk: Ett spelande är patologiskt, det vill säga sjukt när det upptar en alltför stor del av personens liv, och personens liv raseras på grund av spelandet.
Omkring två procent av befolkningen i åldrarna 15-74 ett spelmissbruk och ytterligare cirka 7,8 procent riskabla spelvanor. Detta motsvarade cirka 128 000 spelmissbrukare, vilka har svårt att kontrollera sitt spelande och där spelandet fått allvarliga följder.

Sex- och Kärleksmissbruk: För att dämpa en inre oro, rastlöshet eller smärta, söker de lindring. Ständiga förälskelser, flyktiga sexmöten eller nya relationer ger dem tillfällig respit. I kölvattnet följer självförakt och ångest. Man jagar tvångsmässigt från den ena relationen till den andra.

Köpmissbruk: En såkallad shopoholic är en person som handlar okontrollerat över sina tillgångar.beteendet jämförs med alkoholism. - Man är oärlig och erkänner inte problemen, vill inte visa omgivningen, gömmer bevisen i källaren och ljuger - till och med för sig själva. En shopoholic kan till exempel måla om klädernas prislappar så att de bli röda för att det ska kännas bättre.

Drogmissbruk: Drogmissbruk är när en drog (illegala rusmedel av olika art) används på ett sätt som anses skadligt för användaren eller dess omgivning. Precis som med alkoholism så spelar det ingen roll vilka negativa följder som tillkommer vid missbruk av någon drog. Man ljuger för sig själv och sin omgivning, och blir bäst på att ljuga och manipulera för att kunna fortsätta med droga.

Medberoende: är tillochmed ett missbruk i sig. Att vara medberoende är alltså att vara helt upptagen av en annan persons missbruk, psykiska ohälsa eller handikapp, och låta detta påverka ditt liv och leverne.
Man är beroende av spänning, dramatik eller kaosskapande handlingar; när livet är harmoniskt kommer oro och ångest. Man har även ett starkt kontrollbehov.

Sedan har vi ju de lagliga och accepterade missbruken i vårt samhälle, Nikotinet tillexempel.
Och så har vi ju arbetsnarkomaner, som jobbar jobbar jobbar mer än vad som anses "normalt" och bra för hälsan.
Träningsnarkomaner är de som utsätter sin kropp för mer än vad den egentligen klarar av fysiskt, för att döva, eller fly från något, eller vad det nu kan vara.

Ja, det mesta som brukas eller utövas på ett skadligt sätt, eller för att fly från något (tex känslor, verkligheten osv), eller som överskrider den där gyllene gränsen för vad som anses vara okej, är en form av beroende.. (ENLIGT MIG, måste jag tillägga).
Intressant detta faktiskt. Vad tror ni?

Vad är du beroende av? ;)

kram

Ännu fler plagg vi köpte idag.. :)

mms_img-19305746 (MMS)

Ännu fler plagg vi köpte idag.. :)


Idag har vi varit i Åkers, Strängnäs och s...

mms_img147820812 (MMS)

Idag har vi varit i Åkers, Strängnäs och sedan hos mamma i Etuna.. I Strängnäs stannade vi på klädettan för att Lasse behövde köpa en ny Jacka. Det blev en hel del shopping då det var sinnesjukt låga priser! Rea på Rea! Köpte kläder till lillan för 20 eller 50kr/st. Alfons Åberg kläder, Disney, och andra barnmärken! Och Lasse köpte massa fint till MELANIE! Så det var kul! Dit vill jag snart igen! Snart! När vi väl kom till mamma så va Patrik där.. Alltid kul att träffa Broder Stor! Svängde förbi Åker igen på hemvägen och lämnade lite grejer till Moster Monica och åkte sedan raka vägen hem för att mata och natta lillan. Ante hade fixat middag som var klar! Inte dåligt det inte! I morgon blir det en lugn dag hemma med en lååångpromenad på dagen med lillan.. Passar på när det inte är så mycket minus ute! Ser fram emot en lugn och skön dag!


Ute och åker igen.. Påväg till mamma i Esk...

mms_img853496036 (MMS)

Ute och åker igen.. Påväg till mamma i Eskilstuna! Lillsnorpan börjar bli riktigt van att fara runt nu.. <3


Hjärtat ligger i sin spjälsäng hemma i Täl...

picsin1327698853 (MMS)

Hjärtat ligger i sin spjälsäng hemma i Tälje Och snackar med Apan, Papegojan och Grodan som cirkulerar ovanför henne.. Hon har nog saknat dem.. Jag själv skulle ta det lugnt idag men började stressa runt hemma för att städa städa städa! Rensat ut ännu mer babykläder som M vuxit ur.. =( Roligt och sorgligt på samma gång! Tiden går så snabbt! Lillan har sovit massor idag.. <3 Bilden jag taggat är på min mamma för några somrar sedan.. Saknar henne så..förhoppningsvis så åker vi dit i morgon, jag och Melanie.. Har även framkallat massa bilder dom jag hoppas kunna få iveckan så jag kan ta med några till sjukhuset. Håller tummarna! Kram


God morgon världen! Vaknade och såg sms fr...

-464155007226403 (MMS)

God morgon världen! Vaknade och såg sms från Tandis att jag hade tid där i måndag kl 7:50..(Blev förvirrad först, eftersom jag trodde de va måndag idag, och att de skickat smset 2h efter min utsatta tid, men kom sen på att de bara va söndag). Ringde och avbokade .. Ska boka om tiden till i vår eftersom jag inte har några besvär. Och då kanske jag passar på att bleka dem i samma veva :) För det har jag alltid velat gjort. Idag blir det en extremt lugn dag eftersom att minsta ansträngning får mig till hemska smärtor i magen. Går de inte över av några lugna stillsamma dagar får jag söka läkare igen.. Det märks att man blir äldre, och att olika krämpor tillkommer! När man va ung så körde man bara på utan större konsekvenser, nu blåser minsta vindby omkull en.. Haha Ja, nästan så illa är det.. Och jag som hatar att springa till läkare kanske nu blir så illa tvungen.. Jag ska lära av andras misstag, att söka hjälp direkt istället för att vänta vänta vänta på att den goda den ska trolla bort ajaj-ontet.. Mmm.. Ja.. Hur som helst, god morgon! Kram


Lillan får sitta en stund i babysittern så...

mms_img434726173 (MMS)

Lillan får sitta en stund i babysittern så mamma hinner plocka undan och klä på sig.. Undrar om man vågar sig på promenad till affären? Eller e de för kallt för lillan kanske? Fr ringa 1177.


Både lillan och jag är förkylda .. =( Vakn...

Både lillan och jag är förkylda .. =( Vaknade av att hon inte får luft o ser hennes panikslagna blick. Det blir till att vaka ikväll om det inte klarnar i hennes lilla näsa. *Liten då* Blir ju inget besök hos mamma idag heller då. =/ Nu strax för lillan. Kram


Mms bloggar.. Första gången.. Får se om de...

mms_img-18663516 (MMS)

Mms bloggar.. Första gången.. Får se om det fungerar! Bilden e på mamma och Melanie sist vi va där! <3


Nysövd

Sådär, lite bättre till mods nu efter att JAG och lillan råkade somna.. Självklart vakade jag efter 45min, men lillsessan verkar ha tagit kväller ovanligt tidigt idag, så vi får hoppas att hon inte vaknar snart för då dröjer de säkert -2 h innan hon somnar om, och då e de ju mitt i natten.. Ja det återstår att se. Hade iaf en mycket trevlig dag hos Carro och hennes Emilia. Chris kom också så gamla "trion" was back in town ;) Men jag kände mig som em gammal urvriden begagnad trasa under hela vistelsen, vilket var jobbigt, och höll på att bryta ihop på konsum börjat inte hittade sylthyllan.. Det hade varit nåt för SträngnäsTidningen att skriva om "Ung nybliven mamma kolapsade mitt på ljusa dan i mataffär. Fördes med ambulans till sjukhus. Kvinnan mår nu bra efter att hon fått sova och hämta nya krafter". SHIT Vilken dramaqueen jag är! Haha I morgon bitti åker jag och lillan, i vanlig ordning till mamma på Sjukhuset och hälsar på.. Saker henne så, och det känns märkligt att va i hennes hem när hon inte är här. =( Älskade mamma. Nåväl, går det nåt bra på tv ikväll tro? .. Återstår att se. Kram

Strängnäs

(God) Morgon! Vaknade för 30min sen.. Lillan har fått mat och ligger nu brevid mig o jollrar.. En annan sitter och dricker kaffe för att inte hamna i koma.. Sovit ruttet inatt, men det är vän för att jag inte sovit hemma i min säng. Ska strax duscha och sen åka till Strängnäs och träffa Carro och hennes Emilia! krrram

Tung dag

Oerhört tung dag. Endast 1h sömn på över ett och ett halvt dygn.. Värsta dygnet jag varit med om på över 2 år! Men jag har hållt skenet uppe för Melanies skull.. <3 Så sjukt ont i magen fortfarande.. Stress? Gud vad jag gnäller... Ska skärpa mig nu! I morgon ska jag till Strängnäs o träffa Carro.. Det blir nog en skön prommis och lunch.. Ser fram emot det! Tänk att vi blev mammor samma år! Otroligt roligt! Min lilla pärla sover sen länge.. Jag är bortskämd med att hon sen en tid tillbaka sover 10h i sträck på natten! Älskade unge. Vad vore jag utan henne?

The good old times..











Good Old times..
Jag och Danielle..


<3

Det dyrbaraste jag har..
Melanie Louisa


inredningproblematiken

Nu har jag läst alla bloggar jag gillar att läsa, tittat runt på lite nya bloggar, och ännu är jag inte trött.
Har varit megatrött hela dagen, men när jag väl höll på att somna (tidigt) så hörde jag lilltjejens missnöje och övertrötthets grin ute i vardagsrummet med Andreas som inte kunde få henne lugn eller att somna.
Så jag tog henne i famnen o vips, så slocknade hon på två röda..
När jag väl kunde gå o lägga mig själv, hade det slagit över, och jag är nu övertrött, antar jag.

Hatar att vara sömnlös..

Har funderat ett tag på varför alla gillar samma stil helt plötsligt? (kan va så att det är jag som läser just sådana bloggar, who knows? men men)

Allt ska va vitt, gammelrosa, eller liknande..
Sterilt och kallt är A och O verkar det som, och minimalistiskt inrett..
jaja, det är modernt, och "inne" just nu, men vart tog personligheten vägen i inredningen?
Jag gillar själv att det ska va "Stilrent" och ljust, men hur mycket gillar jag det egentligen, och går det till en överdrift?
Gillar jag det bara för att alla andra har så, eller är det min personliga stil?

"Du härmar mig"
eller "Du köper alltid samma saker som jag gör", är två ganska vanliga fraser.. Men köper man grejer på Ikea, Jysk, Chilli osv så får man räkna med att större delen av Sveriges befolkning köper samma saker som du själv köpt.. man får inte glömma det :)
Ja, jag är lite kluven, hur ska man egentligen inreda sitt hem?
Jag ska nog försöka mig på lite färgklickar här och var i mitt hem, för att få det mer personligt..

Innan jag och Ante flyttade ihop så hade jag min fina lilla etta på Erikshällsgatan här i tälje.. och på en vägg i köket smällde jag upp en tapet med jordens Hawaii-tema!
Och till det så hade jag köpt begagnat barbord och stolar som gjorde sig skitbra där!
Det var eget måste jag säga..och jag gillade det skarpt, trots att många tyckte det var lite galet och smaklöst kanske :)
Ja, det kanske det var, men det var min smak, och mitt val.. inte efter hur "inredningsmodet" såg ut, eller hur ALLA andra hade det. HAHA


störtskönt.. :)

Nää.. jag bara svamlar.. men de e skönt att få tankarna på annat ibland.

man ska inte lyssna på mig idag.. blir både bitsk och surmulad när jag har ont och inte kan sova..
Och tankarna springer iväg åt alla möjliga håll när jag e på ett visst humör.
=)

I morgon tänkte jag kasta upp lite gamla bilder från 2009/2010, när jag och Danskan umgicks jämt..
Speciellt de bilder på mig när hon gick makeup artist utbildning och jag satt modell för henne..
dom gillar jag skarpt!
SÅ va till tåls..


läkarbesök

Ringde en mottagning här i tälje där det fanns specialistläkare som kunde kolla så det inte var någon cysta eller nåt Knas med livmodern.. Och fick en tid idag kl 13 (vilken tur man har ibland) så åkte dit och blev undersökt. Jag är gynekologiskt helt frisk och allt såg bra ut. MEN läkaren frågade om jag va stressad över något, eller om något jobbigt hänt, för han trodde det var tarmarna som bråkade med mig.. Jag sa då att min mamma är svårt sjuk, och han frågade i vad osv.. Och jag berättade.. Då sa att att det inte är så konstigt om jag har ont .. För stress tar form på olika sätt, och vanligt är det med värkande mage och strulig mage.. Ja, set förklarar ett o annat .. Med de besvär jag haft senaste 1-2 månaderna. Suck. Hur stressar man mindre över att min mamma ligger på sjukhus och är svårt sjuk? Och hur ska jag påverka denna sortens stress? Ja visste inte ens om att detta kunde påverka mig på detta sätt överhuvud taget..jag Måste ju ta hAnd om min tös, oavsett hur ont Jag har. Men idag kom Ante hem från Jobbet.. Tack o lov. För jag ehelt slut.

ingen bra dag

idag är ingen bra dag... Har fruktansvärt ont i magen..mest på vänster sida =( och har haft ont sedan förlossningen.. Men idag är det något överjävligt! Pratade nyss,med min Bm.. Och hon ryckte jag skulle ringa till sjukhuset och få en akuttid när jag beskrev problemet.. Men jag avvaktar lite till. Alvedon hjälper inte. USCH!.Så trist Att ha ont.. Jag som hade tänkt ta en låbgpromenad med lillan p bara njuta av vädret! =( Men de orkar jag inte nu..

RSS 2.0